Du är här:
Start

Nyheter

2014-08-14
Tips om du får problem vid ansökan om aktivitetsbidrag

Om du skulle ha problem med din ansökan om aktivitetsbidrag via e-tjänsten, ber vi dig kontrollera om något av följande fungerar. Vi har många som ringer oss just nu, men många problem går att lösa enligt nedan!

 Innan du hämtar en XML-fil från din leverantör (endast ungdomsföreningar)

Innan du laddar ner din XML-fil ("ApN-fil", "kommunfil") så bör du kontrollera att du matat in allt rätt hos din leverantör, tex IdrottOnline:

1. Kontrollera att alla närvarokort (dvs lag eller grupper) har olika namn. Flera lag kan ÍNTE ha samma namn.

2. Kontrollera att alla deltagare har kompletta personnummer. Har de inte det så får de inte något bidrag. För Göteborgs stads vidkommande går det bra att "fejka" de sista fyra enligt följande:

Män: 0010 (tex 9503040010)

Kvinnor: 0000 (tex 9606070000)

Vi kan dock inte garantera att detta godkänns av RF!

Om det blir fel när du laddat upp en fil från IdrottOnline eller annan leverantör (endast ungdomsföreningar)

  • Kontrollera att filen är av typen .xml. Öppna inte filen och ändra inte på namnet. Observera att om filen är av typen .xls (Excel) så kan den INTE läsas in, då kan du inte bara byta filändelse, utan du måste kontakta din leverantör för att få rätt fil.
  • Kontrollera att filen är rätt period. Om du laddar upp en fil för en annan period än 140101-140630 så sparas ingenting. Hämta då rätt fil!
  • Om det ändå inte fungerar, mejla filen till john.liungman@ioff.goteborg.se. Ange din förenings namn, din leverantör (tex IdrottOnline), och ditt telefonnummer.

Om du får ett felmeddelande om att föreningsredovisning inte är gjord (alla föreningar)

Om du sökt och fått bidrag i våras så ska du inte behöva göra föreningsredovisning i samband med sommarens ansökan. Ibland händer det dock att man får ett felmeddelande som säger att man inte gjort sin föreningsredovisning. Detta sker när man försöker genomföra ansökan. Gör då följande:

1. Gå till Mina sidor >  Medlemmar/föreningsredovisning > Redovisa för Idrott&förening.

2. Gå nu till Ladda upp årsmöteshandlingar.

3. Klicka på Bläddra...

4. Välj en skräpfil, vilken som helst. (Exempel: ett tomt word-dokument. Lämpligen kan du skapa detta först genom att öppna Word och spara ner ett tomt dokument. Döp det gärna till "tom_fil.docx" eller liknande, så att handläggaren vet att det inte är viktigt. Du kan också använda ett foto eller nästan vilken fil som helst.)

5. När du laddat upp filen, kryssa i rutan längst ner och klicka på knappen Godkänn.

6. Pröva nu att söka bidraget! Gå till Bidrag > Aktivitetsbidrag och klicka på knappen för att ansöka.

 

 

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter