Du är här:
Start

Nyheter

2014-08-20
Många barn och unga nöjda med sin fritid

Allt fler barn och ungdomar i Göteborg intresserar sig för kultur i olika former, och varannan elev tränar minst tre gånger i veckan utanför skoltid. Det visar den senaste fritidsenkäten, en undersökning om fritidsvanorna bland Göteborgs skolelever.

Nio tusen barn och unga svarade på frågor om vad de gör på sin fritid, om de är nöjda med sin fritid och om de saknar något där de bor för att kunna göra det de vill på sin fritid. 81 procent svarade att de är nöjda med sin fritid. Endast fyra procent är direkt missnöjda.

Nytt för i år var frågor om Kulturskolan, som visade att 16 procent av de som svarade går i Kulturskolan på sin fritid. Av dem svarar nio av tio att de är nöjda och trivs med Kulturskolan och att lärarna lyssnar och förklarar på ett bra sätt.

Enkäten visade även att det finns skillnader mellan stadsdelarna både när det gäller nöjdhet och hur trygg man är när man går till sina fritidsaktiviteter.

Resultatet tas till vara i verksamhetsplanerna

Syftet med undersökningen är att fånga barn och ungas röster om sina fritidsvanor och på så sätt bidra till en mer kvalitativ och effektiv verksamhetsutveckling.

Undersökningen kommer nu att analyseras av stadsdelsförvaltningarna men också av de fackförvaltningar vars verksamhet vänder sig till barn och unga. Så småningom ska resultaten användas i verksamhetsplanerna.

- Det är viktigt att inte bara lyssna på de ungas röster utan att det också leder fram till reella möjligheter för dem att påverka sin fritid, säger planeringsledare Christine Lindeberg på stadsledningskontoret.

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter