Du är här:
Start

Nyheter

2014-12-15
Dags att söka aktivitetsbidrag!

Från och med 1 januari kan din förening söka aktivitets- och lokalbidrag. Sista datum för ansökan är 25 februari 2015.
Här följer en liten checklista:

1. Se över föreningens kontaktuppgifter i e-tjänsten
2. Gör föreningsredovisning (från 1 januari)
3. Redovisa höstens aktiviteter
4. Sök aktivitetsbidrag (senast 25 februari)
5. Sök lokalbidrag (senast 1 mars)
6. Ny åldersgräns 25 år
7. Ändringar i e-tjänsten 2015
8. Utbildning

Du hittar en manual under fliken HJÄLP.

1. SE ÖVER FÖRENINGENS KONTAKTUPPGIFTER I E-TJÄNSTEN
Det är viktigt att föreningens kontaktuppgifter är uppdaterade, och att rätt personer är inlagda som ordförande, kassör och administratör. Fel kontaktuppgifter kan göra att handläggaren inte kan nå dig för kompletteringar, och då riskerar ansökan att avslås. Gå till Mina Sidor och välj Kontaktuppgifter eller Funktionärer.

2. GÖR FÖRENINGSREDOVISNING
Föreningsredovisningen gäller läget den 31 december 2014 och har fyra steg som måste fyllas i: antal aktiva medlemmar, styrelsesammansättning, intäkter och senaste årsmöteshandlingar (årsmötesprotokoll samt verksamhets-, revisions- och ekonomisk berättelse). Ladda upp de mest aktuella handlingarna, även om dessa är från våren 2014.

3. REDOVISA HÖSTENS AKTIVITETER
Redovisa aktiviteter som ägt rum perioden 1 juli - 31 december 2014. Om ni använt Göteborgs Stads närvarokort i Excel så ska ni mata in sammanställningen i e-tjänsten (ett kort per rad, grönt fält). Om ni har era närvarokort i IdrottOnline eller något annat system på webben, så ska ni ladda upp en XML-fil som ni hämtar från det systemet. Detta går att göra redan före årsskiftet ifall föreningen inte har fler aktiviteter planerade 2014. Pensionärsföreningar: redovisa alla sammankomster rad för rad (grönt fält) under Verksamhetsredovisning i e-tjänsten. Längst ned på sidan finns en knapp som leder er direkt till aktivitetsbidragsansökan.

4. SÖK AKTIVITETSBIDRAG
Bidraget kan sökas 1 januari till 25 februari (nytt sistadatum). Gör först 2 och 3 ovan. VIKTIGT: Glöm inte att trycka på Skicka in ansökan längst ner på sista sidan. Du får ett meddelande "Tack för din ansökan" när den gått iväg.

5. SÖK LOKALBIDRAG
Bidraget kan sökas 1 januari till 1 mars, av föreningar som har egen lokal eller hyr med långtidskontrakt. Om föreningen inte söker aktivitetsbidrag så måste man komplettera med blanketten Aktivitetsbilaga till ansökan lokalbidrag.

6. NY ÅLDERGRÄNS 25 år
Från 2015 sänks den övre gränsen för aktivitetsbidrag från 26 till 25 år, för att motsvara Riksidrottsförbundets regler. Föreningen behöver inte göra något särskilt, utan kan föra närvarokort precis som vanligt. Vid ansökan 1 juli 2015 för vårterminen kommer förändringen att märkas för den förening som har mycket aktiviteter för 26-åringar. Pensionärsföreningar påverkas inte av denna förändring.

7. ÄNDRINGAR I E-TJÄNSTEN 2015
Från våren 2015 försvinner möjligheten att skapa närvarokort i e-tjänsten. Vi rekommenderar istället något av systemen här. Även medlemslistan kommer att tas bort helt, detta sker den 1 mars.

8. UTBILDNING
Behöver du hjälp? Vi erbjuder flera utbildningskvällar. Anmäl er till kundservice@ioff.goteborg.se senast 15 januari.

Följande tider finns för ungdomsföreningar:
27 januari kl 17.30 - 19.30
29 januari kl 17.30 - 19.30

Följande tider finns för pensionärsföreningar:
3 februari kl 13 - 15
4 februari kl 09 - 11

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter