Du är här:
Start

Nyheter

2017-09-29
Intensivt arbete för att få Hedens bollplaner i spelbart skick igen

Nu har Hedens bollplaner undersökts och det står klart att planerna har skador på både gräsmattorna och i flera fall även på lagret under mattorna. En av planerna behöver bytas ut helt, övriga planer har mer begränsade skador och behöver bara renoveras på dessa ställen.

Det var i samband med EM i ridsport som Hedens bollplaner skadades. Planerna har varit stängda i drygt två veckor på grund av skaderisk för de som spelar och tränar. Under tiden har en grundlig undersökning gjorts av de synliga delarna av planen, en så kallad okulär besiktning. Nu är skaderapporten klar och den kommer att ligga till grund för upphandlingen.  

Idrotts- och föreningsförvaltningen jobbar nu med att få klart ett upphandlingsunderlag. När upphandlingen är klar ska arbetet med planerna starta. 

Beräknas öppna våren 2018

Arbetet med att återställa konstgräsplanerna är mycket väderberoende och det är därför svårt att ge en exakt tidplan.

Fyra av fem planer kommer att vara stängda året ut och beräknas öppna igen senast våren 2018.

Enligt rapporten består skadorna främst av hjulspår efter tunga transporter. Sviktpaden under konstgräsmattorna har också fått skador. Att åtgärda skadorna uppskattas kosta mellan sex till sju miljoner kronor, men rapporten pekar också på möjligheten att minska kostnaden genom att återanvända material och genom effektiv samordning i genomförandet.

Vad gäller för försäsongen (8 januari - 31 mars 2018)?
Idrotts- och föreningsförvaltningen håller nu på att planera inför försäsongen i nära samarbete med Göteborgs Fotbollförbund. Det är Idrott & förenings ledningsgrupp som fattar beslut om vilka planer som kommer vara öppna och vinterunderhållas. Med i planeringsarbetet har man givetvis med att fyra av Hedens planer kommer vara stängda under denna period.  
I slutet av oktober förväntas det vara klart med fördelningen och vilka planer som kommer användas under försäsongen. 

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter