Du är här:
Start

Nyheter

2016-11-22
Fortsatt rabatterade parkeringstillstånd för ideela föreningar

Göteborgs föreningar ska även efter årsskiftet kunna köpa parkeringstillstånd till stadens motions- och idrottsanläggningar till ett rabatterat pris. Det är presidiet i idrotts- och föreningsnämnden och Göteborgs Parkeringsbolag eniga om.

Stadens föreningar har kunnat köpa parkeringstillstånd som gäller vid vissa av stadens motions- och idrottsanläggningar till ett rabatterat pris hos idrotts- och föreningsförvaltningen. Från och med 2017 skulle den förmånen försvinna då priset på parkeringstillstånd ska marknadsanpassas.

Förändringen har väckt protester, bland annat bland stadens idrottsföreningar vars ideella ledare skulle drabbas ekonomiskt. Efter samtal mellan presidierna i idrotts- och föreningsnämnden och Göteborgs Parkeringsbolag kommer föreningarna även fortsättningsvis kunna parkera vid idrottsanläggningarna till ett rabatterat pris. Idrotts- och föreningsnämnden kommer vid nästa nämndmöte ge förvaltningen i uppdrag att utforma ett regelverk för hur detta ska gå till.

Parkeringsbolaget i sin tur kommer att se över taxorna på parkeringsplatser vid stadens motionsanläggningar som inte ligger i direkt anslutning till kollektivtrafik. Syftet är att hitta en lösning för de som tränar vid motionsanläggningarna och som har svårt att ta sig till anläggningen utan bil, bland annat pensionärer.

För mer information:

Bettan Andersson (V), ordförande idrotts- och föreningsnämnden,
e-post:
bettan.andersson@kommunfullmaktige.se
Telefon: 0739-67 37 98

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter