Du är här:
Start

Nyheter

2015-10-21
Din förening kan få bidrag för aktiviteter som ni ordnar för flyktingar!

 

Vill din förening ordna fritidsaktiviteter för nyanlända barn och ungdomar eller har ni redan aktiviteter för denna grupp? Då finns det pengar att söka för det! För att kunna söka bidraget ska din förening vara bidragsgodkänd hos idrotts- och föreningsförvaltningen.

Politikerna i idrotts- och föreningsnämnden har avsatt en halv miljon kronor för föreningar som ordnar fritidsaktiviteter för flyktingar som kommer till Göteborg.

Pengarna ska användas för att ta emot nyanlända barn och ungdomar så att de kan delta i föreningens vanliga verksamhet. Ordnar din förening aktiviteter som vänder sig till denna grupp så kan ni söka utvecklingsbidrag för era kostnader.

Ni söker utvecklingsbidraget via e-tjänst på:
www.bok.goteborg.se

Här nedanför finns svar på några vanliga frågor som kan uppstå.
Har du andra frågor kan du höra av dig till oss!

Idrott & förening, Göteborgs Stad
Telefon: 031-368 20 00
E-post: 
kundservice@ioff.goteborg.se


Vanliga frågor

  • Vi är inte en bidragsgodkänd förening, kan vi söka ändå?
    Nej det kan ni inte. Anledningen är att pengarna ska fördelas till föreningar som vi känner väl till genom att de regelbundet söker bidrag för sin ordinarie verksamhet.
  • Vilka aktiviteter kan vi söka för?
    Vårt uppdrag är att fördela pengar till fritidsaktiviteter, till exempel idrott eller scoutverksamhet. Vi vill att din förening söker för samma sorts ungdomsaktiviteter som ni brukar söka aktivitetsbidrag för. Detta gör att deltagarna lär känna er förening och kanske kan fortsätta i er ordinarie verksamhet.
  • Vilka kostnader kan vi söka för?
    Sök för de kostnader ni har behov av att täcka för att kunna genomföra verksamheten. Våra handläggare gör en helhetsbedömning av er ansökan och beslutar därefter vilka kostnader som ni beviljas bidrag för.
  • Hur vet vi om vi kommer att få pengar?
    Våra handläggare bedömer vilka av de sökande som ska beviljas bidrag och hur mycket. Ansökningarna behandlas i den ordning de kommer in och så länge pengarna räcker. Er förening får besked så fort beslutet är taget.
  • Kan vi söka på annat sätt än via e-tjänsten?
    Nej, för att underlätta handläggningen ska ansökan göras via e-tjänsten. Alla bidragsgodkända föreningar har eller kan få tillgång till e-tjänsten.
Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter